OVER MARIJSE VAN DER AAR

 

Mijn naam is Marijse van der Aar, oprichter van Smart Senses, praktijk voor diagnostiek en begeleiding van hoogbegaafde kinderen. Als gespecialiseerd psycholoog in hoogbegaafdheid merk ik dat er een grote behoefte is aan duiding, begeleiding en hulp bij hoogbegaafdheid bij zowel ouders, kinderen als scholen. Door goed te luisteren, scherp te analyseren en met praktische adviezen bied ik met Smart Senses advies en begeleiding op maat. Ik ben er van overtuigd dat hoogbegaafde kinderen hun talenten én persoonlijkheid optimaal kunnen ontplooien, zodra zij hun omgeving begrijpen en hun omgeving hen begrijpt.

 

Naast mijn werk als psycholoog heb ik een bedrijfskundige achtergrond. Na mijn studie Internationale Economie aan de Universiteit van Utrecht heb ik als business consultant ervaring opgedaan en organisaties geadviseerd in verbeteringstrajecten. Gaandeweg merkte ik dat mijn interesse meer uit gaat naar wat de mens beweegt in plaats van de organisatie. Dat was voor mij de reden om psycholoog te worden. Onder andere bij het UMC Utrecht heb ik op de afdeling kinder- en jeugdpsychiatrie ervaring opgedaan met kinderen met ontwikkelingsstoornissen zoals ADHD en autisme. Daar ben ik in hoogbegaafdheid geïnteresseerd geraakt.

 

Daarnaast heb ik de post academische ECHA-opleiding aan de Radboud Universiteit Nijmegen afgerond tot ECHA-specialist Hoogbegaafdheid. Deze opleiding is ontwikkeld door het Centrum voor Begaafdheidsonderzoek (CBO) in samenwerking met het European Council for Gifted Education.

 

 

 

LinkedIn